SĂNĂTATE

6 moduri pentru a-ți menține cu succes dieta

90% din diete nu funcționează din cauza, că noi nu avem răbdare să ne menținem cu succes dieta. Cum să evităm aceste momente neplăcute și să nu perturbăm procesul slăbire?

  1. Nu fi prea strictă cu tine însuți.„Închisoarea dietetică” și renunțarea completă la toate ”bucuriile alimentare” – sunt o garanție că, mai devreme sau mai târziu, nu vei putea rezista și vei mânca tot la rând. Nutriționiștii recomandă să lăsăm o zi pe săptămână specială, ca o „zi de odihnă”, în care îți vei putea permite să nu urmărești dieta. De exemplu, dacă vrei să-ți organizezi o astfel de zi, va fi mai bine să alegi miercurea sau sâmbăta. Acest lucru te va ajuta să reziști încă o săptămână de alimentație sănătoasă.
  2. Fii foarte atentă cu fitness-ul.Dieta în sine reprezintă deja un stres pentru organism, iar exercițiile istovitoare în sala de fitness, mai ales dacă până acum nu te-ai ocupat cu niciun fel de sport, – numai te vor istovi și nu vei mai avea puteri să-ți menții dieta.
  3. Verifică-te în materie de foame. Cum funcționează asta? Dacă ți se pare, că ți-e foame, propune-i organismului tău un măr, iar dacă nu vrei un măr – înseamnă că nu ți-e foame, pur și simplu organismul tău este viclean și cere de la tine ceva gustos. Iar dacă îți vei alinta prea des stomacul, nu vei obține niciun efect de la dietă.
  4. Nu lăsa stresul să te atace. Deseori, restricțiile alimentare sunt percepute de organism ca o carantină sau chiar ca o boală. Anume slăbiciunile în timpul unei diete te pot duce la dorința de a te odihni cu ajutorul unor dulciuri sau produse grase. Ține la îndemână valeriană sau ceaiuri de plante – acestea te vor ajuta să scapi de stresul legat de dietă.
  5. O regulă foarte principală:dieta ta ar trebui să corespundă cu ritmul tău de viață.Dacă ziua ta de lucru se termină la șapte seara, iar acasă tu ajungi nu mai devreme de nouă, atunci cuvintele renumite „nu mânca după șase”, cu un astfel de regim ca al tău, sigur nu se referă la tine. Sau, de exemplu, tu iubești carnea și produsele alimentare pline cu proteine, dar ai început să urmezi o dietă vegetariană strictă. Desigur, astfel de acțiuni vor duce numai la eșec.
  6. Ei bine, și cel mai important lucru.Nu ai reușit să-ți menții cu succes dieta? Păstrează-ți calmul și continuă – nu ar trebui să percepi acest mic eșec ca fiind o tragedie. Trebuie să te gândești bine la această situație, să o înțelegi și să o accepți. Analizează ceea ce s-a întâmplat, trage concluzii și continuă cu siguranță să urmezi un regim alimentar sănătos. Apropo, îți va fi mai ușor, dacă vei avea un jurnal special pentru a-ți face notițe cu privire la alimentația ta.

Fiți sănătoase și frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *