SĂNĂTATE

7 super alimente care te vor face veşnic tânără

Cine dintre noi nu visează să arate la fel de tânără și bine cum ar fi de exemplu, Jennifer Lopez, în vârstă de 46 de ani? Probabil, nu există aşa persoane. Îngrijire de înaltă calitate, un stil de viață sănătos, genetica și regimul corect de băut al apei contribuie la prelungirea tinereții și menținerea pielii în formă bună. Dar aici ceva nu ajunge – este vorba de anumite produse alimenatre, care au puterea de a reduce ridurile, face pielea curată, luminoasă și protejază împotriva îmbătrânirii premature. Am aflat ce trebuie să mănânci, pentru a întoarce timpul înapoi:

Avocado

Avocado conţine grăsimi nesaturate într-o formă specială, datorită căruia ușor pătrund în membranele celulare, protejândule ADN-ul lor de la impactul agresiv al mediului. Ca rezultat, pielea devine mai elastică și capătă o strălucire minunată. Adaugă avocado în salate, rolls și pur și simplu pune deasupra la toastul de dimineaţă – nu este doar gustos, dar și foarte folositor.

Semintele de dovleac

Acest produs e destul de bugetar în latitudinile noastre, şi are puterea de a reduce numărul de riduri și chiar a netezi cicatrice post acnee – toate datorită conținutului ridicat de zinc, sulf, vitamina E si acizi Omega-3. Dacă le folosiţi în mod regulat, cel puțin de două-trei ori pe săptămână, vei mări viteza de recuperare, regenerare a pielii, inflamație și coșurile se vor vindeca mult mai repede. Un punct important: este necesar de a le mânca crude, nu prajite, cum ne-am obișnuit – prelucrarea termică distruge acizi grași nesaturați.

Soiuri de pește gras

Omega-3 care se găseşte în pește gras de mare, au proprietatea de a atrage si reţine umezeala în celulele pielii, care ulterior poate ajuta pentru la netezirea  ridurilor mici şi cele de mimică. Este util peștele și pentru cei care în mod activ luptă cu vergeturile si celulita – prin aceeaşi acizi nesaturaţi ea îmbunătățește fermitatea pielii și reglează metabolismul grăsimilor din organism.

Midii

În aceste fructe de mare este o mulțime de seleniu, care are un efect pozitiv asupra sintezei de elastina din epidermă, adică îmbunătățește turgorul pielii și bine o consolidează. În afară de destul de scumpe midii și stridii, caută seleniu în nuci braziliene, ton conservat, brânză ne grasă și curcan.

Leguminoase

Fibrele de colagen a pielii sunt compuse din aminoacizi ce intră alimente de proteine. Aceste fibre pentru ne asigură un clar oval al feței și protejează pielea de îmbătrânire, de aceea este important să se consume alimente cu conținut ridicat de proteine. Mănâncă ouă, carne de pasăsre, carne de post, tofu și tot felul de leguminoase – fasole, linte, năut.

Roşii de casă

Cultivate fără utilizarea substanțelor chimice, roșiile au o puternică protecție de celule, similar cu SPF-factor. Licopenul, o substanță din componența lor activează mecanismele de protecție în epidermă, care, la rândul său, reduce la minimum efectele nocive ale razelor UVA și UVB radiației.

Vitaminele C și E

Vitamina C joacă un rol important în capacitatea pielii de a recupera și de a se actualiza în mod independent, caută-l în spanac, ardei dulce, broccoli, căpşuni, papaya și portocale. Apropo, papya conține și vitamina E, care este considerată a fi una dintre principalii apărători ai tinereții pielii. Adaugă în dietă ta ulei de măsline, migdale, nuci și kiwi – aceste produse vor ajuta pielea să reziste impactului agresiv a radicalilor liberi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *