SĂNĂTATE

Cum să alegi primul sutien pentru fiica ta?

Timpul zboară foarte repede. Fetele noastre cresc. Mamele încep să se gândească la alegerea primului sutien pentru fetița sa. Dar copiilor nu le place să asculte sfaturile adulților, considerându-se oameni independenți. În această perioadă a vieții copilului este necesar să se găsească abordarea potrivită pentru el. Trebuie să-și dea seama, că independența atrage după sine responsabilitatea. Acest lucru nu se aplică doar la relații, ci și la capacitatea de a face alegerea potrivită în alte situații ale vieții. Acest lucru se aplică și la alegerea lucrurilor pentru ei înșiși. Mama ar trebui să învețe pe fiica ei cum de a alegere corect primul sutien. Fiindcă copilul încă niciodată nu a purtat acest lucru.

La câți ani fata are nevoie de un sutien?

Trebuie să începi să vorbești despre achiziționarea primului sutien atunci când fata are cel puțin 11-12 ani. Dar să fiți conștienți de faptul că este foarte importantă abordarea individuală. Dacă pubertatea începe devreme, atunci va trebui să cumpărați un sutien în timpul acestei perioade. Unii adolescenți nu au nevoie de sutien pentru o lungă perioadă de timp. Însă dacă ea cere acest lucru – nu refuzați copilul. Nu o deranjați, lăsați-o să măsoare primul ei sutien. Ea va înțelege singură, are nevoie de acest lucru sau nu. Dar mama ar trebui să-și susțină fiica în orice caz, să vorbească cu ea. Adolescentei nu ar trebui să-i fie rușine de pieptul, care devine tot mai mare, nu trebuie să se concentreze prea mult asupra acestui lucru.

Cum să alegi sutienul?

Primul sutien al fetei ar trebui să fie de mărimea zero. Circumferința sânilor la această vârstă, de obicei, este de până la 65 cm. Dar puteți achiziționa un sutien din material flexibil, în cazul în care nu se potrivește dimensiunea standard. Pentru formele fetei se va potrivi foarte bine o bustieră, mai ales va fi comod în ea la orele de educația fizică. Magazinele de lenjerie feminină oferă o mare varietate de bustiere.

Important! Modelele pentru adulți nu sunt potrivite pentru adolescenți. Lenjeria de corp pentru adolescenți este cusută în funcție de fiziologia lor la această vârstă. Nu luați nici într-un caz cupe cu sârmă. Ele pot provoca leziuni glandelor mamare ale fetei. Acest lucru nu este de dorit în perioada de formare a acestora.

Fetelor le place să urmeze moda. Dar mama trebuie să-i explice fiicei, că nu-i bine să neglijezi regulile de alegere ale sutienului. Las-o să aleagă un sutien din țesături naturale. Este recomandat tricotajul din bumbac fără cusături. Cusăturile pot roade pielea delicată a adolescentei. Ar fi bine ca sutienul să nu fie foarte strâns pe piele și sânii să nu iasă din cupe. El trebuie să susțină cu fermitate pieptul, dar să nu-l strângă pre tare, încurcând fetei să respire. Procurați lucrul, numai dacă copilului îi place. Fata nu ar trebui să fie jenată de lenjeria ei. Atunci ea îl va îmbrăca fără rușine și cu plăcere.

Discuție confidențială

Mama ar trebui să acorde o mare atenție și la momentul psihologic. Discutați cu fiica dumneavoastră delicat și numai singuri. Trebuie să-i explicați că nu ar trebui să fie jenată. Ea va deveni în curând matură. Și toate femeile poartă astfel de lucruri. Asta este normal. Nu permiteți să poarte un sutien toată ziua. Mai întâi, să-l poarte doar pentru o ocazie specială. Sau îi puteți propune să dezbrace sutienul atunci când vine acasă.

Unii adolescenți cer singuri să-i cumpărați lenjerie de corp. Ei cred că asta îi face mai maturi și acum totul le va fi permis. Anume în aceste momente este nevoie de atenția mamei. Dați-i copilului libertate, dar și explicați-i, că nu trebuie să facă fapte interzise. Și pentru fiecare încălcare va trebui să răspundă doar ea însăși.

Adolescența – este o perioadă foarte importantă și responsabilă în viața omului. Fetița se transformă într-o fată. Nu o speriați, pentru că ea are nevoie de sprijinul și de încrederea voastră. Chiar dacă sunteți foarte ocupat și supraîncărcat la locul de muncă și acasă, găsiți timp pentru un dialog liniștit, încercați să-i rezolvați problemele ei. Ajutați-i să facă față dificultăților. Lăsați iubirea și înțelegerea să fie întotdeauna în familia dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *