FRUMUSETE

Cum să slăbești repede: 15 metode sănătoase

Bea apa înainte de fiecare masă. O cantitate suficientă de apă pură pe zi și înainte de fiecare masă îți va oferi o bună digestie, datorită căreia nu vei mai suferi de balonare și umflare. În plus, consumul a 1,5-2 păhar cu apă cu o jumătate de oră înainte de masă, îți garantează, că vei mânca mai puțin și te vei sătura mai repede.

Nu sări peste micul dejun. Dacă ignori prima masă, organismul va cere mai multă mâncare seara, să nu mai vorbim de faptul, că acesta va intra în modul de economisire a energiei și va încetini metabolismul. Prin urmare, chiar dacă nu-ți este foame dimineața și te-ai putea limita la o cafea, forțează-te să mănânci cel puțin o mică porție de proteine si fibre. Cea mai bună variantă: fulgi de ovăz, parfe cu iaurt, pâine prăjită din făină integrală cu avocado și ou.

Cina trebuie să fie cea mai ușoară masă. Studiile au arătat, că persoanele, care iau un mic dejun și un prânz ușor, dar o cină abundentă, cresc în greutate mai repede și mai mult, decât cei, care mănâncă bine la micul dejun iar din cină taie. Este vorba de viteza metabolismului și a digestiei, care se încetinesc semnificativ seara.

Concentrează-te mai bine la faptul, că trebuie să mănânci mai multe fructe și legume, decât la ceea, cum să reduci consumul de carbohidrați și grăsimi. Dacă organismul tău este săturat de fibre și vitamine din fructe și legume, nu vei mânca prea mult și nu vei suferi de faptulm că nu poți mânca tort – tu pur și simplu nu-l vei dori. O mulțime de vitamine și minerale din fructe pot fi obținute, dacă bei un suc proaspăt stors. Iar un suc proaspăt stors, te va ajuta să-l faci noul storcător Philips HR1895 cu tehnologia de presare la rece. Datorită acestei tehnologii – sucul este extras prin stoarcerea fructelor și legumelor și nu prin zdrobire. Astfel, storcătorul de acest tip este cel mai bun mod de a obține un suc concentrat și plin de fibre nutritive.

Renunță pe un timp de cola și alte băuturi cu îndulcitori. Da, noi înțelegem, că apa curată și ceaiul neîndulcit nu pot înlocui plăcerea de a bea o Coca-Cola sau un Frappuccino, dar, îndată ce vei începe să fii atent la acest tip de băuturi și le vei înlătura din dieta ta cel puțin pe un timp, tu vei reduce semnificativ cantitatea de calorii consumată pe zi. Interesant este, că tu vei slăbi, fără a schimba mult dieta ta.

Mănâncă fructe la desert. Tu nu trebuie să suferi din cauza lipsei ”bunișorului”, dacă ai decis să slăbești în primăvară. Desertul tot poate fi sănătos, dacă folosești pentru pregătirea lui mere bogate în fibre, kiwi, portocale, iaurt fără grăsimi, miere și fructe uscate. O înghețată gustoasă și sănătoase, de exemplu, poate fi preparată dintr-un singur ingredient – banana. Pentru a pregăti așa înghețată, ea trebuie tăiată, înghețată și măcinată într-un blender.

Renunță la gustările sărate. În loc să iei o gustare cu chips-uri și alune sărate, care contribuie la reținerea apei în organism, taie castraveți, morcovi, tulpini de țelină și mănâncă cu Humus sau guacamole. Astfel, te vei proteja de umflături și vei pierde în greutate mai repede.

Evită guma de mestecat, băuturile carbogazoase și alte produse care contribuie la înghițirea aerului și poate duce la balonare. Înlocuiți-le cu fructe proaspete, apă curată fără gaz, nuci nesărate, cocktailuri cu proteine – după câteva săptămâni, volumul stomacului tău se va reduce semnificativ, iar talia ve deveni mai subțire.

Mănâncă mai lent și mai concentrat. Organismul tău nu-ți dă imediat semne de saturație – este nevoie de aproximativ 15-20 de minute. Acesta este motivul pentru care trebuie să mănânci încet și concentrat, să mesteci cu atenție fiecare mușcătură și fără a fi distras de televizor. Astfel, vei mânca mai puțin ca de obicei, iar datorită acestui fapt vei începe să slăbești mai repede.

Concentrează-te pe training-uri intensive. Dacă tu alternezi exercițiile de mare intensitate (sărituri, flotări sau genuflexiuni cu greutăți) cu perioade de recuperare scurte, vei arde grăsime mai repede și mai eficient. Dacă ai ca scop slăbirea rapidă, fără exerciții de interval nu faci nimic.

Fă exerciții zilnic sau măcar regulat. Doar un set de exerciții nu-ți vor oferi un abdomen perfect, iar 30 de genuflexiuni – este prea puțin pentru a-ți face un fund ca la Beyonce. Singura modalitate de a observa orice schimbare reală în figură – este de a alege un plan de fitness (de exemplu, un complex de 28 de zile de scândură, flotări și genuflexiuni) și apoi trebuie să le efectuezi regulat, de 3-4 ori pe săptămână.

Fă-ți timpul tău liber mai activ. În loc de a te întâlni cu prietenele într-o pizzerie sau la un popcorn în fața televizorului, mai bine invită-le la o plimbare sau organizați un antrenament împreună (chiar și un badminton banal sau orice joacă la aer liber se pot socoti ca exerciții fizice).

Fă-ți somnul o prioritate principală. Atunci când dormi suficient, nivelul de hormoni, responsabili pentru apetitul excesiv, scade. Ca rezultat, nu mănânci prea mult în timpul zilei. Pentru a ține sub control cantitatea de alimente consumate și nivelul de hormoni, încearcă să mergi la culcare înainte de 12 noaptea și să lucrezi asupra calității somnului (oprește televizorul și lasă telefonul într-o parte cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare, aerisește camera unde dormi etc).

Păstrează în minte scopuri mici, în loc să te concentrezi la cifra de pe cântar. Pesimismul, nerăbdarea, dezamâgirea și alte emoții negative sunt cauzate de obiective și așteptări ireale. Concentrează-te, pentru a face alegeri sănătoase între detalii – de exemplu, să iei o cină ușoară și să adormi cu stomac ușor, să mănânci o bomboană în loc de cinci, să mergi la o plimbare la prânz sau să faci vreun exercițiu măcar cu 10 secunde mai mult.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *