FRUMUSETE

Cum te bronzezi corect la solar

 

Bronzul de ciocolată – ceea, la ce visează majoritatea doamnelor și domnișoarelor, a devenit acum mai accesibil, odată cu apariția solariilor. Dar mulți nici măcar nu se gândesc, că ar putea dăuna sănătății lor bronzându-se într-un mod greșit în solar, chiar și o astfel de procedură aparent simplă are propriile sale nuanțe. Totul depinde, de asemenea, care solar veți alege, orizontal sau vertical. Plusul bronzării din poziția verticală este lipsa contactului cu sticla și prezența unor lămpi speciale, care dau feței un bronz excelent. Solarul orizontal va dărui clientului un bronz uniform perfect.

Trebuie de evidențiat faptul, că bronzarea la soare și într-un solar nu diferă mult, are loc o pigmentare a pielii identică, termenul de păstrare a bronzului pe piele este același, indiferent de metoda prin care l-ai primit.

Folosirea solarului în timpul iernii, când băile solare nu sunt disponibile, este chiar folositor pentru întregul corp, celulele iradiate emit hormonul fericirii – endorfina, astfel de oameni sunt mai rar predispuși la depresie și mai des au o stare de spirit excelentă. Din cauza radiației ultraviolete se produce vitamina D3, care este atât de puțină în organismul nostru iarna, se îmbunătățește memoria, se întărește musculatura, crește capacitatea mentală și activitatea fizică. Radiațiile „A” ne ajută să scăpăm de ciuperci, acnee și psoriazis.

Pentru a nu strica experiența ta plăcută după bronzare, trebuie să ai grijă în prealabil de un bronz corect:

  1. Este recomandabil să iei un duș înainte de procedură, folosind doar geluri de duș ușoare și nici într-un caz nu folosi scrub.
  2. Dacă plănuiești să te bronzezi la solar, unde nu există nici o posibilitate de a lua un duș, nu aplica pe piele parfum și machiaj înainte de procedură, pot rămâne pete inestetice.
  3. Este obliatoriu să lași într-o parte toate bijuterii, inelele, lanțurile, brățările, precum și lentilele de contact.
  4. Folosește ochelari speciali pentru a proteja ochii și o șapcă de bumbac pentru a proteja părul, deoarece lumina ultravioletă influențează negativ părul.
  5. Fiindcă pielea de buze este foarte sensibilă, folosește un balsam de buze.
  6. Dacă ai de gând să te bronzezi dezbrăcată complet, folosește accesorii speciale pentru sâni, pentru a ascunde glanda mamara de ultraviolet, sau lenjerie de corp din bumbac.
  7. Înainte de a te bronza, este recomandabil să acoperi tatuajele sau machiajul permanent, pe care le ai pe corp.

De asemenea, ar trebui să știi, că există niște contraindicații, în care nici într-un caz, nu se poate folosi solarul. Dacă ești însărcinață, ți-au fost prescrise produse contraceptive sau hormonale, ai diabet zaharat, boli de rinichi și boli ginecologice, atunci înainte de a merge la solar, este mai bine să te consulți la un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *