FRUMUSETE

De ce nu se primește să ții o dietă?

Fiecare femeie cel puțin o dată în viața a ținut vreo dietă. Pentru unele este un moft care trece repede, dar pentru cineva – o necesitate. Dar câți dintre cei care au nevoie să slăbească, țin dieta?

S-ar părea, ce poate fi mai ușor: să coși gura și să te bucuri în fiecare dimineață, uitându-te la figura ta suplă! Cu toate acestea, realitatea nu este atât de roză. În Marea Britanie au efectuat un sondaj, din care a reieșit că 86% din cei, care țin dieta, deja în a doua zi caută motive pentru a renunța, iar 56% fac acest lucru. Deci, ce-i treaba?

Treaba este în motivația greșită. Dacă ai decis să slăbești, pentru a fi frumoasă și suplă, ar trebui să știi: probabil vei eșua. Deoarece „frumusețea” și „suplitatea” – nu sunt nevoile de bază ale omului.
Nevoile de bază – sunt acele nevoi, fără de care nu putem trăi pe deplin și fericit. Așa spunea psihologul american, care a făcut o teorie a motivației umane, Abraham Maslow și teoria lui a rezistat testului timpului.
Iată un exemplu. Dacă ai trăi pe o insulă pustie, ți-ai face griji mari din cauza aspectul tău? Cu siguranță – nu prea. Însă, dacă din cauza grăsimii nu vei putea fugi repede de un tigru, te-ai fi gândit să slăbești!
Sau un alt exemplu. Tu trăiești într-o căsnicie fericită, familia ta oamenii dragi te iubescșsi te admiră, la serviciu ești un angajat valoros, ai prieteni – jumătate de oraș … Și tuturor le este absolut indiferent cât de mult tu cântărești, te iubesc și așa cum ești! Cu toate acestea, pentru a lega șiretul, trebuie să soliciți ajutorul cuiva din gospodărie: singură nu te poți îndoi din cauza excesului de greutate.

Căutăm o motivație corectă
Gândește-te asupra următoarelor întrebări:

  •  Te simți comfort și ușor în corpul propriu?
  •  Îți iubești corpul, ai dorința de a avea grijă de el?
  •  Primeşti plăcere când ești fizic activă (alergi, mergi repede, sari etc)?

Dacă cel puțin un răspuns este”nu”, ai toate șansele de a găsi propria ta motivație corectă pentru slăbit:

  • Să te simți ușoară, iute, să simți că îți este confortabil în corpul tău.
  • Să iubești, în sfârșit, corpul, care ți s-a fost dat de la naștere.
  • Să primeşti plăcere de la activitatea fizică.

Clar, cu propriile cuvinte, formulează-ți motivul tău de slăbire. De exemplu: „Voi slăbi, ca să scap de dificultățile de respirație” sau „Voi slăbi, ca să mă uit cu plăcere la mine în oglindă”. Sau, poate, slăbirea îți va permite să obții mai multă plăcere de la sex?

De fiecare dată, când mâna ți se întinde la ciocolată sau la o chiflă, amintește-ți, pentru ceea ce ar trebui să renunți la supraalimentare. Și, în scopul de a nu te lipi de stres și oboseală, ia ca o regulă:

  • Să te așezi la masă numai cu bună dispoziție.
  • Înainte de mâncare, bea apă. Foarte des setea „se maschează” sub senzația de foame.
  • Dacă te confrunți cu stresul, dacă suntețiești supărată sau deprimată, înainte de a deschide frigiderul, fă câteva exerciții fizice. Poate că emoțiile negative vor găsi o altă cale de ieșire în acest fel.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *